ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГДепутат: Зелена енергія в Україні приблизно в 8 разів дорожче, ніж в США

Депутат: Зелена енергія в Україні приблизно в 8 разів дорожче, ніж в США

Народний депутат від фракції "Слуга народу" Олександр Дубинський в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив, що вартість 1 кВт "зеленої" енергії в Україні приблизно в 8 разів вище, ніж в США, і в 2 рази - ніж в Німеччині

Народний депутат від фракції "Слуга народу" Олександр Дубинський в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив, що вартість 1 кВт "зеленої" енергії в Україні приблизно в 8 разів вище, ніж в США, і в 2 рази - ніж в Німеччині.

"Вартість 1 кВт" зеленої "енергії у нас сьогодні складає приблизно 4 грн 23 коп., Це приблизно в 8 разів вище, ніж за аналогічний" зелений "кВт платять Штати, і в 2 рази вище, ніж за аналогічний кВт платить Німеччина", - сказав Дубинський.

Він також припустив, що така ціна обумовлена ​​не тим, що "існують якісь договори, які ми ніяк не можемо порушити", а тим, що ці підприємства належать "українським мільярдерам зі списку Forbes", до яких, за словами депутата, відносяться і міністр енергетики, і прем'єр-міністр.

"Вони не можуть самі для себе знизити тарифи. Вони, навпаки, роблять все для того, щоб ці тарифи не знижувалися і щоб створювалися умови, при яких не можна було б навіть відключити ці сонячні блоки ... Через міністра енергетики та прем'єр-міністра лобіюють зниження потужностей атомної електростанції ", - заявив депутат.

І додав, що другим етапом після збереження "зеленого" тарифу буде підвищення вартості електроенергії для населення.

"Я думаю, поки будуть ці міністри і цей прем'єр, які контролюються великими бізнесменами, котрі тримали в руках енергогалузь, тоді будуть знижувати потужності атомки. У грудні атомки давала 12,5 ГВт потужностей, а сьогодні дає 7,5. Майже на 5 ГВт опустили потужність ", - висловив думку Олександр Дубинський.

 

 
Коментарі (0)