ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійДоля сімферопольської «Стіни плачу» вирішена

Доля сімферопольської «Стіни плачу» вирішена

Руїни будівлі, що знаходяться в центрі міста в пішохідній зоні - це не «Стіна плачу», як їх іменують сімферопольці, а «Стіна-вбивця», яка є реальною загрозою для життя городян.

Громадськість міста виступає за демонтаж залишків будинку, розташованого в центрі кримської столиці по вулиці Карла Маркса, 16. Про це йшлося на засіданні Громадської ради при виконавчому комітеті Сімферопольської міської ради.

Про це «У.К» повідомили в прес-службі Сімферопольського міськвиконкому.

У народі напівзруйнований фасад колись прибуткового будинку та ресторану «Асторія» давно отримав гірку назву «Стіна плачу». З 1996 року цей об'єкт був виключений зі списку пам'яток місцевого значення. З того моменту будівля перестала утримуватися власником в належному стані, що з часом призвело до сумнозвісного результату.

«Руїни будівлі, що знаходяться в центрі міста в пішохідній зоні - це не «Стіна плачу», як їх іменують сімферопольці, а «Стіна-вбивця», яка є реальною загрозою для життя городян і гостей кримської столиці. Ходити там небезпечно - в будь-який момент залишки будівлі можуть обвалитися і нанести непоправної шкоди», - заявив голова Громадської ради Віталій Лазуткін.

В ході засідання Громадської ради було зазначено, що у зв'язку з набранням законної сили ряду рішень судів та відсутності у ЗАТ «Сучасні інформаційні технології» правовстановлюючих документів на нерухоме майно та земельну ділянку, бездіяльністю власників, та враховуючи аварійність конструкції, питання про знесення залишків будівлі було винесено на засідання міської комісії з питань техногенної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Згідно з підсумками обстеження, ЗАТ «Сучасні інформаційні технології» було зобов'язане до 15 травня поточного року провести очистку території, проте висунута вимога комісії підприємством не було виконано.

Враховуючи рекомендації міської комісії, в рамках чинного законодавства було вирішено доручити виконкому міської ради розглянути питання про організацію благоустрою на даній території, а також опрацювати питання про технічну можливість очищення території від залишків будівлі.

Ольга Туча

 
Коментарі (0)