ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняДонецькі комунальники вийшли на війну зі шлангами

Донецькі комунальники вийшли на війну зі шлангами

За вихідні співробітники КП «Донецькміськводоканал» оштрафували порушників на суму понад 26 тис. гривень.

З початком поливального сезону посилився контроль за жителями приватного сектора, які порушують норми поливу присадибних ділянок, позбавляючи тим самим води мешканців багатоповерхівок.

Тільки за вихідні співробітники КП «Донецькміськводоканал» оштрафували порушників на суму понад 26 тис. гривень.

«На війну зі шлангами» в минулі вихідні вийшли понад 50 контролерів служби «Водозбут». В Київському, Калінінському, Будьонівському, Пролетарському, Кіровському, Петровському районах пройшли рейди по боротьбі з несанкціонованим поливом, в результаті яких абоненти-порушники були оштрафовані на загальну суму - 26,9 тис. грн.

Крім того, у 132 споживачів контролери виявили невідповідність розмірів ділянки тим, що вказані в документах. Тобто, наприклад, господар платить за полив однієї сотки городу, а в дійсності його город займає 3 сотки. Нечесних жителів також вивели «на чисту воду».

За даними служби «Водозбут» основні порушення - це полив в денний час, а також використання шлангів, що категорично заборонено: «Воду для поливу можна набирати після 22:00 і до 5:00 ранку, коли рівень водоспоживання знижується. У денний час полив можна здійснювати тільки із заздалегідь набраних запасів.

Жителі приватного сектора повинні зрозуміти, що поки у них на ділянці - «оазис» і на всю відкручені крани, в сусідніх багатоповерхівках з їх вини - засуха», - розповідає начальник служби «Водозбут» КП «Донецькміськводоканал» Антон Ковалевський. - Ми і далі будемо штрафувати і відключати порушників приватного сектора, поки вони не усвідомлюють всю серйозність проблеми, яку вони створюють своєю байдужістю і нераціональним водоспоживанням».

Рейди по припиненню несанкціонованого поливу проходять щодня по всьому місту. Штраф за одиничне порушення складає 261 грн 23 коп. Злісним порушникам і зовсім загрожує відключення від системи водопостачання.

Джерело - КП «Життєзабезпечення»

 
Коментарі (0)