ГоловнаКоментаріЗаконодавствоГ.Зубко:«Борги підприємств теплоенергетики будуть реструктуризовані - прийнято закон 5273»

Г.Зубко:«Борги підприємств теплоенергетики будуть реструктуризовані - прийнято закон 5273»

ВР прийняла закон № 5273 «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості підприємств теплоенергетики та підприємств водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії»
Галузь теплоенергетики буде оздоровлено -  Верховна Рада прийняла закон «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості підприємств теплоенергетики та підприємств водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії» (№ 5273). Так Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко прокоментував рішення Парламенту.

 «Закон, що був розроблений Мінрегіоном, передбачає реструктуризацію заборгованості підприємств тепло- та водопостачання, які накопичились на 01.01.2016 року.  Підприємствам дається 5 років на погашення боргів, а також можливість після реструктуризації боргу списати всі штрафи й пені, які були нараховані. На той час, поки діє договір реструктуризації, призупиняється нарахування штрафів і пені. Закон зупиняє всі виконавчі провадження до підприємств, внесених до Реєстру учасників процедури врегулювання, передбачає розблокування фінансово-господарської діяльності, зняття арешту з майна та поточних рахунків», — повідомив Геннадій Зубко. 

 
Коментарі (0)