ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійХарківські дерева стали жертвою стихії

Харківські дерева стали жертвою стихії

Харківським комунальникам протягом усього дня 3 серпня довелося ліквідовувати наслідки зливи і шквалу, що пронісся містом минулої ночі

Харківським комунальникам протягом усього дня 3 серпня довелося поновлювати благоустрій, ліквідовуючи наслідки зливи і шквалу, що пронісся містом минулої ночі. 

За даними Департаменту комунального господарства міськради, всього 57 дерев упало в парках і скверах та вздовж доріг. У Жовтневому районі впало 50 дерев, у Червонозаводському – чотири, у Ленінському – три. Над ліквідацією наслідків стихії працювали 36 чоловік, було задіяно автовежу, кран, чотири трактори, дві дробарки, п'ять спецавтомобілів, сім бензопил. Повалені дерева розпилюють і вивозять.

За даними КП «Міськсвітло», від дощу і шквального вітру впали чотири опори, їх відновлювали протягом дня. Також зафіксовано 18 пошкоджень мереж зовнішнього освітлення, у т.ч. дев'ять обривів мережі (відновлено три), два коротких замикання в мережі. Ліквідацією наслідків стихії займалися п'ять бригад, сім спецавтомобілів.

За інформацією АК «Харківобленерго», у Жовтневому та Ленінському районах залишаються знеструмленими 250 приватних будинків, 10 двоповерхових будинків. Наслідки стихії усуває Холодногірська РЕС.

Як повідомили в ПАТ «Харківміськгаз», зафіксовано чотири пошкодження на газопроводах, у результаті чого трапилися витоки, але подавати газ не припинили.

У Департаменті комунального господарства зазначили, що наслідки стихії ліквідовано до кінця дня. У Жовтневому районі, який найбільше постраждав від зливи, розпиляли і вивезли близько 90% повалених дерев.

Як повідомили в адміністрації району, 2 серпня під час зливи та шквального вітру на прибудинкових територіях і вздовж доріг упало понад 100 дерев (без урахування територій парків та скверів).

Райадміністрація в прибиранні задіяла техніку підприємств та організацій району. У роботах брали участь мобільні бригади району та комунальні служби міста.

 
Коментарі (0)