ГоловнаГоловнеБлагоустрійЯми на дорогах зникнуть через місяць?

Ями на дорогах зникнуть через місяць?

Уряд обіцяє у місячний термін подолати ямковість на автошляхах країни

Поточна зима для автодорожнього господарства була найважчою за останнє десятиліття, вважає Прем'єр-міністр Микола Азаров.

«Тому дороги не витримали таких перепадів (температури). Плюс ще значно збільшилося навантаження на покриття з боку великовантажних автомобілів», - зазначив глава Уряду. Ще однією причиною, жахливого стану доріг у післязимовий період, Прем'єр назвав фінансові труднощі «Укравтодору», що позначилося на обсязі введених в експлуатацію доріг. Слід зазначити, що в Україні вартість будівництва 1 км дорожнього покриття становить приблизно 40 млн. грн.

Однак, глава Уряду запевнив, що найближчим часом ситуація з автошляхами значно покращиться. «Перед «Укравтодором» поставлено завдання протягом місяця за тимчасовою схемою ліквідувати так звану ямковість на основних дорогах та підготуватися до того, що з початком теплої пори повсюдно організувати масштабні роботи з капітального ремонту і будівництва доріг», - зазначив посадовець.

Він також додав, що аналогічне завдання стоїть і перед керівниками місцевих органів влади, оскільки більша частина доріг – 120 тис. км, знаходиться в управлінні місцевих органів влади.

Окрім того, за словами Прем'єра наразі планується запуску асфальтобетонних заводів, щодо завезення бітуму, гравію та інших сипучих матеріалів, а також щодо підготовки техніки, та наповнення фінансовими ресурсами дорожніх організацій. Однак, запуск яких саме, і головне скількох з близько 300 асфальтобетонних заводів України, чиновник не зазначив.

 
Коментарі (0)