ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЯпонія допоможе Україні у сфері енергозбереження

Японія допоможе Україні у сфері енергозбереження

Японія допомагатиме Україні у сфері енергозбереження та енергоефективності. Так, Україна отримуватиме технічну, а в майбутньому, й можливу фінансову допомогу у цьому секторі від япоської сторони.

Японське агентство міжнародного співробітництва надаватиме допомогу Україні у сфері енергоефективності. Таке рішення було озвучене під час зустрічі Голови Держенергоефективності України Сергія Савчука з представниками Японського агентства міжнародного співробітництва, передає прес-служба Кабінету Міністрів.

Відтак, Японія надаватиме Україні технічну та можливу фінансову допомогу у сфері енергозбереження та енергоефективності. Це, на думку, голови Держенергоефективності є важливим кроком у ситуації скорочення споживання газу в країні.

«Співробітництво України з Японією є дуже важливе. Адже питання скорочення споживання газу та його заміщення іншими видами палива потребує нагального вирішення», - сказав Сергій Савчук.

Крім цього, пан Савчук наголосив і на кризі на ринку електроенергії: «Сьогодні в умовах економічної кризи Україна змушена  імпортувати не лише газ, а й електрику. Тому будь-яка допомога країн-партнерів у сфері енергетики – це вагомий внесок для майбутніх поколінь».  

Зауважимо, що Україна отримує технічну та грантову допомогу від японської сторони в рамках програми «Офіційна Допомога Розвитку» з 1997 року. Так, сума безоплатної допомоги від Японії за цей час становить понад 154 млн доларів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Держенергоефективності розраховує на залучення більше ніж 340 млн грн на механізми заміщення природного газу. В Агенстві вважають, що ці кошти допоможуть реалізувати проект.

 
Коментарі (0)