ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЕксперт: Інвестори можуть покинути Україну, якщо країна не перейде на RAB-тариф

Експерт: Інвестори можуть покинути Україну, якщо країна не перейде на RAB-тариф

Застаріла система електромереж загрожує енергетичній безпеці України; без її модернізації країна може втратити інвесторів

Застаріла система електромереж загрожує енергетичній безпеці України; без її модернізації країна може втратити інвесторів, вважає директор програми енергетичного розвитку і безпеки Міжнародного центру оподаткування та інвестицій Аріель Коен.

Перехід на RAB-регулювання є однією з умов, які здатні забезпечити модернізацію інфраструктури електромереж України. Про це в статті для видання RealClearEnergy написав директор програми енергетичного розвитку і безпеки Міжнародного центру оподаткування та інвестицій Аріель Коен.

Застаріла "радянська електромережу є слабкою ланкою, загрозливим енергетичної безпеки України", вважає аналітик.

Коен звернув увагу, що мережі мають гостру потребу в модернізації. За його оцінкою, обсяг інвестицій становить $ 12,5 млрд на період до 2030 року.

Щоб залучити інвесторів, український уряд повинен запропонувати їм "надзвичайно привабливі, стабільні і передбачувані умови", одним з яких є впровадження стимулюючого регулювання, зазначив Коен.

"Якщо реформи не будуть проведені, західні інвестори можуть покинути Україну, як це було в минулому", - підкреслив він.

Згідно з даними НКРЕКУ, зношеність мереж в Україні складає 80%, заявляв у 2017 році в ефірі NewsOne тодішній глава відомства Дмитро Вовк.

25 червня генеральний секретар європейської галузевої асоціації Eurelectric Крістіан Рубі заявив, що для того, щоб Україна досягла успіху, вона повинна вирішити питання стимулювання інвестицій в електричні мережі.

 

 
Коментарі (0)