ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЕнергетики прогнозують, що відключення світла триватимуть до кунця березня

Енергетики прогнозують, що відключення світла триватимуть до кунця березня

Енергетики прогнозують, що Україна буде жити в режимі періодичних відключень електроенергії ще довго

 

Енергетики прогнозують, що Україна буде жити в режимі періодичних відключень електроенергії ще довго. Як мінімум – до закінчення зимових місяців, а можливо й до кінця березня.

Про це повідомив генеральний директор енергетичної компанії Yasno Сергій Коваленко.

За словами підприємця, не варто сподіватися, що росіяни зупиняться на досягнутому і припинять здійснювати ракетні обстріли з наміром знищити енергетичну інфраструктуру. Тож сценарії, за якими громадяни будуть жити в найближчі місяці, залежать від успіхів окупантів. Якщо силам ППО вдасться збити ракети й вони не долетять до цілей, можливий позитивний сценарій – повна відмова від віялових відключень електроенергії.

Але при пошкодженнях мережі українцям доведеться сидіти без світла не одну годину чи дві, як відбувається при планових обмеженнях, а значно довше. Ситуація буде коригуватися залежно від змоги енергетиків швидко відремонтувати систему і розподілити навантаження по споживачах.

"Базовий сценарій такий: якщо нових атак на енергомережу не буде, то за нинішніх умов генерації електроенергії дефіцит потужності може бути рівномірно розподілений по всій країні. Це означає, що відключення будуть скрізь, але менш тривалими", – уточнив Сергій Коваленко

Проте він не поспішає завчасно обнадіювати громадян. 21 листопада ввечері, наприклад, без світла знаходилися більш як 953 тисячі клієнтів, хоча починався день із запланованого стабілізаційного графіка. Тож українців попереджають, що, скоріш за все, жити у режимі відключень доведеться щонайменше до кінця березня.

Це необов’язково будуть екстрені обмеження. Адже спеціалістам потрібен час, аби максимально оптимізувати систему. Попри прогнози, потрібно бути готовими до різних сценаріїв, отже варто запастися теплим одягом, альтернативними джерелами світла й тепла, подумати про тимчасову зміну місця проживання

 

 

 
Коментарі (0)