ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКабмін готує закон про систему мінімальних пенсійних гарантій

Кабмін готує закон про систему мінімальних пенсійних гарантій

Кабінет міністрів разом із запровадженням обов'язкової накопичувальної пенсії планує на законодавчому рівні визначити систему мінімальних пенсійних гарантій

 

Кабінет міністрів разом із запровадженням обов'язкової накопичувальної пенсії планує на законодавчому рівні визначити систему мінімальних пенсійних гарантій.

Про це заявила міністр соціальної політики Марина Лазебная в ході круглого столу "Пенсійна реформа в Україні: бути чи не бути", передає прес-служба міністерства.

За її словами, уряд має бачення і дорожню карту побудови пенсійної системи, яка буде враховувати інтереси кожної категорії нинішніх пенсіонерів, які працюють людей, майбутніх поколінь, людей передпенсійного віку, в тому числі тих, які не отримають необхідного стажу.

"Насправді, система підтримки літніх людей, яку ми будуємо, не обмежується трьома рівнями пенсійної системи. Так, ми робимо багато адресних програм для нинішніх пенсіонерів, плануємо їх уніфікувати на законодавчому рівні в універсальну прозору систему мінімальних пенсійних гарантій", - сказала Лазебнкая .

За словами міністра, план уряду щодо реформування пенсійної системи передбачає обов'язкове введення накопичувальної пенсії.

"Треба думати про майбутні покоління. Щоб люди хотіли жити і працювати в Україні, вони повинні бачити своє пенсійне майбутнє тут. На сьогодні ми фактично заклали основи 5-рівневої системи соціальної підтримки. Вона дає кожному пенсійну перспективу. І обов'язкові пенсійні накопичення - невід'ємна частина цієї системи ", - підкреслила Лазебная.

Як повідомлялося, раніше міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що українцям віком до 40 років не варто розраховувати на солідарну пенсію і вони повинні збирати кошти самостійно. Про це також заявляв радник Офісу президента Тимофій Милованов.

Нагадаємо, 29 квітня Верховна Рада повернула на доопрацювання в профільний парламентський комітет проект закону "Про загальнообов'язкове накопичувальному пенсійному забезпеченні".

Однак прем'єр-міністр Денис Шмигаль сподівається, що Верховна Рада повернеться до розгляду законопроектів про введення накопичувального рівня пенсій найближчим часом восени.

 

 

 
Коментарі (0)