ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКабмін планує обкласти податком українських дачників

Кабмін планує обкласти податком українських дачників

Власників ділянок в садових і дачних кооперативах незабаром можуть зобов'язати платити податок за свою землю, якщо їх ділянки офіційно не оформлені.

 

Власників ділянок в садових і дачних кооперативах незабаром можуть зобов'язати платити податок за свою землю, якщо їх ділянки офіційно не оформлені. Розмір податку в уряді пропонують встановити після остаточної оцінки землі.

Крім того, розглядається сценарій оподаткування тих ділянок, які не мають грошової оцінки - для них буде встановлена ​​єдина державна ставка. У новому законопроекті Кабміну також є положення про скасування пільг для власників землі, яка була надана науковим установам в якості дач, утримується за рахунок державного або місцевого бюджетів, але при цьому використовується не за призначенням.

Дачників в Україні хочуть обкласти податками: за які ділянки доведеться заплатити

Нові правила почнуть працювати вже з 1 липня, після відкриття ринку землі. Є ще один скандальний законопроект про примусову консолідацію земель, який дозволить великим землевласникам через суд відбирати ділянки у дрібних фермерів і дачників. Досвід примусової консолідації земель України планує перейняти у зарубіжних країн. Це дозволить, як вважають в уряді, "усунути різні недоліки землекористування" і буде сприяти розвитку ринкових орендних відносин. Даний законопроект поки що не прийнятий, тому фермери можуть спати спокійно.

 

 

 
Коментарі (0)