ГоловнаНовини ЖКГПолітикаКабмін поділився планами щодо пенсійної реформи

Кабмін поділився планами щодо пенсійної реформи

В квітні 2017 року Кабінет міністрів України має намір внести у Верховну Раду законопроект про пенсійну реформу.

 

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева. Повідомляє прес-служба відомства.

"Орієнтовно через місяць-півтора планується внести до Верховної Ради законопроект про пенсійну реформу, обов'язковою складовою якої буде осучаснення пенсій і приведення пенсійного забезпечення законного рівня", — підкреслив він.

Рева також зазначив, що зараз в Україні склалася ситуація, за якої подальше зволікання із зміною пенсійної системи є неприпустимим.

"Працюючі громадяни вже не в змозі фінансово забезпечити тих, хто перебуває на пенсії. І проблема полягає в тій системі пенсійного забезпечення, яка є зараз", — вважає міністр.

За його словами, існуюча пенсійна система дозволяє претендувати на пенсійне забезпечення громадян, які за все життя не заробили навіть на мінімальну пенсію.

"Тобто людина працює п'ятнадцять років, звільняється, після цього нічого не платить, і, не заробивши навіть на мінімальну пенсію в 60 років приходить за пенсійним забезпеченням. А держава, у відповідності з чинним законодавством, зобов'язана виплатити цій людині мінімальну пенсію, за рахунок працюючих громадян", — підкреслив Рева і додав, що ці дисбаланси потрібно негайно усувати, адже вони шкодять кожному українцю.

Разом з тим, глава Мінсоцполітики підкреслив, що завдяки вже здійсненим урядом реформ, у 2017 році вдасться забезпечити фінансовий ресурс для проведення реформи пенсійної системи.

 

Як повідомляв "Оглядач", раніше віце-прем'єр-міністр Павло Розенко заявив, що підвищити пенсії українцям можна буде лише після того, як у Держбюджеті з'являться додаткові надходження в розмірі 30-40 млрд гривень.

 

 
Коментарі (0)