ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКабмін скасував пенсійний внесок при купівлі житла

Кабмін скасував пенсійний внесок при купівлі житла

Згідно проекту постанови, особа, що придбаває житло вперше має підтвердити це заявою про те, що вона не має та не набувала права власності на житло

Уряд напередодні схвалив Постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій», що передбачає відповідні зміни, передає «Закон і Бізнес».

Згідно проекту постанови, особа, що придбаває житло вперше має підтвердити це заявою  про те, що вона не має та не набувала права власності на житло (в тому числі не приватизовувала, не успадковувала, не отримувала у дар, не купувала, зокрема як частку в спільному майні подружжя). Також ця інформація має підтверджуватися  відомостями з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, а також даними про невикористання житлових чеків для приватизації або використання їх для приватизації частки майна державних підприємств i земельного фонду.  

Крім того звільнені від сплати цього збору особи, що перебувають у черзі на одержання житла. Це необхідно підтвердити документом, виданим органом, до компетенції якого належить ведення обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, йдеться в постанові.

 

 

 
Коментарі (0)