ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКабмін збільшить розмір субсидій населенню

Кабмін збільшить розмір субсидій населенню

Пропонується підвищити розмір субсидії на опалення для фізичних осіб, що мають право на субсидії, що призведе до її збільшення

 

Пропонується підвищити розмір субсидії на опалення для фізичних осіб, що мають право на субсидії, що призведе до її збільшення.

Кабінет міністрів планує підвищити соціальний норматив для послуг з постачання теплової енергії для населення, яке використовує централізоване чи автономне опалення, що призведе до перегляду розміру житлової субсидії. Відповідний проєкт постанови подано на погодження до Державної регуляторної служби.

Згідно з проєктом пропонується встановити соціальний норматив для послугу з постачання теплової енергії у разі використання теплової енергії для централізованого або автономного опалення в розмірі 0,0431 Гкал/м2 (збільшується на 11 % від діючого соціального нормативу). Як зазначається у проєкті це пов’язано зі збільшенням споживання теплової енергії

Цим же документом встановлюється соціальний норматив на послугу з постачання теплової енергії для громадян, які використовують природний газ або електричну енергію для індивідуального опалення, для розрахунку субсидій і пільг на оплату послуги з постачання теплової енергії (в частині витрат теплової енергії на опалення місць загального користування та допоміжних приміщень, функціонування внутрішньобудинкових систем опалення будівлі/будинку).

Уточнюються редакція пункту 7 Положення про порядок призначення житлових субсидій, стосовно надання субсидії споживачам багатоквартирних житлових будинків, що встановили автономні системи опалення та оплачують послугу з постачання теплової енергії (в частині витрат теплової енергії на опалення місць загального користування та допоміжних приміщень, функціонування внутрішньобудинкових систем опалення будівлі/будинку).

 

 

 
Коментарі (0)