ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКиянам піднімають тариф на воду

Киянам піднімають тариф на воду

Встановлення НКРЕКУ тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення зумовить зростання тарифів на 5,00 грн

 

НКРЕКП скоригувала тариф на послуги водопостачання та водовідведення для 45 водоканалів країни. У тому числі й для столиці. Про це повідомляє прес-служба "Київводокана"

"22 грудня 2021 року НКРЕКУ на своєму засіданні ухвалила рішення ухвалити постанову "Про внесення змін до постанови Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 16 червня 2016 р. № 1141" та встановити Товариству тарифи на централізоване водопостачання2 рік у розмірі 30,384 грн/м³ з ПДВ", – йдеться у повідомленні.

Перегляд тарифів Комісією обумовлений:

збільшенням витрат за електроенергію;

збільшенням витрат на теплоенергію;

збільшенням витрат на природний газ, що забезпечують технологічний процес та підтримання робочого стану основних засобів для безперебійної роботи водопровідної та каналізаційної систем.

збільшенням видатків на податки та збори згідно з підписанням Президентом України 20.12.2021 Закону України "Про внесення змін до податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень".

Встановлення НКРЕКУ тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення зумовить зростання тарифів на 5,00 грн (з ПДВ), або становитиме загалом 30,38 грн за 1 м³ (в т.ч. ПДВ 5,06 грн), з них:

централізоване водопостачання 16,164 грн/м³ з ПДВ;

централізоване водовідведення 14,22 грн/м³ з ПДВ.

Витрати на середньостатистичну сім'ю з 3 осіб, які протягом місяця споживають у середньому 6,5 куб. м холодної води піднімуться на 32,50 грн.

 

 

 
Коментарі (0)