ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика«Київтеплоенерго» отримає від ЄБРР 140 млн євро на модернізацію тепломереж

«Київтеплоенерго» отримає від ЄБРР 140 млн євро на модернізацію тепломереж

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) в рамках програми "Зелені міста" має намір надати КП "Київтеплоенерго" кредит в сумі EUR140 млн на модернізацію інфраструктури централізованого теплопостачання, передає енергореформи

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) в рамках програми "Зелені міста" має намір надати КП "Київтеплоенерго" кредит в сумі EUR140 млн на модернізацію інфраструктури централізованого теплопостачання, передає енергореформи.

Як свідчить інформація на сайті банку, проект, затвердження якого заплановано на 27 травня, буде спрямований на забезпечення сталої та ефективної роботи ТЕЦ та котелень Києва, підвищення надійності та якості теплопостачання і гарячого водопостачання.

У минулому році "Київтеплоенерго" заявило про намір залучити кредит ЄБРР в обсязі EUR140 млн з трирічним пільговим періодом кредитування на модернізацію муніципальної системи теплопостачання. Тоді повідомлялося про трьох основних напрямках проекту - закриття 45 дрібних котелень (з 200 котелень, якими володіє підприємство), заміні конденсаційного теплообмінника на малому блоці ТЕЦ-5, установці нових генеруючих потужностей на ТЕЦ-6.

ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. З початку своєї діяльності в країні в 1993 році банк профінансував 445 проектів на загальну суму в майже EUR14,6 млрд.

Нагадаємо, КП "Київтеплоенерго" має намір в поточному році модернізувати столичні теплоелектроцентралі (ТЕЦ) № 5 і № 6, вклавши в ремонт 120 млн грн. Це передбачено інвестпрограмою "Київтеплоенерго", узгодженої Міністерством вугільної промисловості і схваленої постановою Нацкомісії, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), № 3239 від 24 грудня 2019 року.

За ці кошти, зокрема, буде виконаний технічне переоснащення систем контролю, управління і автоматичного регулювання енергоблоків № 1 і № 2 на ТЕЦ-5, а також реконструкція обладнання та технічне переозброєння цехів і відділів на обох ТЕЦ.

 

 
Коментарі (0)