ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКрим хоче купувати в України «російську» воду з Дніпра

Крим хоче купувати в України «російську» воду з Дніпра

У РФ планують вимагати від України постачати воду з Дніпра в Крим. Росія готова оплачувати поставки «російської» води, що тече Дніпром у Крим.

Депутати Держдуми РФ хочуть купувати в України воду для Криму. Про це на спільній прес-конференції депутатів Держдуми і «Законодавчих зборів» Севастополя повідомив заступник голови комітету Держдуми з природних ресурсів, природокористування та екології Максим Шингаркин, передають «Новини Криму».

У Росії вважають, що кримчани мають таке ж право на дніпровську воду як українці та білоруси. Адже Дніпро бере свій початок саме з Росії.

«Річка Дніпро, що тече з Росії, по суті справи, переносить російські води, тобто нашу з вами власність, спочатку в Білорусію, а потім транзитом і в Україну. І це наша російська вода йде до гирла Північно-Кримського каналу. Питання юридичної дозволу казусу про виділення нашій частки води з тим, щоб вона не йшла безцільно в Чорне море, а виконувала народногосподарські завдання», - пояснив пан Шингаркин.

Тож, у Росії вважають, що мають право вимагати  в України продавати водні ресурси Дніпра Криму.

«Ми будемо вимагати від київських правителів, саме вимагати, на оплатній основі подачі води у Північно-Кримський канал», - запевнив заступник голови комітету Держдуми.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, січневі опади поповнили кримські водосховища. Тепер повністю забезпечено півострів водою як мінімум до 1 квітня.

 
Коментарі (3)
Луганск Украинский0
17 Лютого 2015 p. 18:44
Днепр доходит до Крыма? Нет. Тогда ловите свою воду в Черном море.
aviim2
17 Лютого 2015 p. 18:50
і за північний холодний вітер, сніг і мороз з півночі виставлять росії рахунки, в т.ч. і за прибирання доріг від снігу
Санечка В.2
18 Лютого 2015 p. 11:22
У депутатов Госдумы - Путин головного мозга)))))))))))