ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійКіровоградське сміттєзвалище існує... формально

Кіровоградське сміттєзвалище існує... формально

В порушення вимог законів України «Про відходи» та «Про забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення» заходи на реагування у даній сфері мають формальний характер.

За результатами перевірки у сфері додержання та застосування законодавства про відходи та санітарно-епідеміологічне благополуччя населення Добровеличківщини прокурором району внесено подання головному державному санітарному лікарю Кіровоградської області.

Як повідомляє прес-служба прокуратури області, перевіркою встановлено, що на даний час діяльність посадових осіб Добровеличківської санітарно-епідеміологісної станції організована неналежним чином. В порушення вимог законів України «Про відходи» та «Про забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення» заходи на реагування у даній сфері мають формальний характер.

Навіть у випадку виявлення порушень, контроль за їх усуненням не забезпечується. Не виявляються й конкретні винні особи. Щодо останніх не завжди застосовуються міри адміністративного впливу. Так, у січні-лютому 2012 року прокуратура області з залученням інспекторів Добровеличківської СЕС на території ряду сільрад виявила несанкціоновані сміттєзвалища, через наявність яких навіть говорити про епідеміологічне благополуччя не доводиться.

Головам відповідних сільрад на усунення виявлених порушень внесено приписи. Але, навіть за таких обставин, посадовці СЕС все ж не поспішають контролювати їх виконання.

Тож, зараз, слово за головним державним санітарним лікарем Кіровоградської області. У нього на розгляді знаходиться згадане вище подання прокурора.

Comments.ua
 

 
Коментарі (0)