ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЛьвівському водоканалу «відрізали» електропостачання

Львівському водоканалу «відрізали» електропостачання

Підприємства «Львіводоканалу» відключають від електропостачання через борги. Знеструмлення об’єктів водопостачання призвело до припинення водопостачання у кількох мікрорайонах міста.

У Львові обленерго сьогодні почало знеструмлювати об’єкти водопостачання у місті через борги. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Зокрема, без електропостачання у Львові залишились адмінбудівля водоканалу на вул. Зелена 64, хіміко-бактеріологічна лабораторія, яка здійснює щоденний контроль за якістю води та центральна диспетчерська служба. Електрику відключено і на насосній станції «Броньова». Це стало причиною припинення водопостачання у будинки по вул. Стрийській, 47-77, Скоринки, Гашека та Максимовича.

«Станом на 1 березня ми заборгували близько 8 мільйонів гривень. На жаль, ми не можемо у повному обсязі розрахуватися з енергетиками через невчасну оплату споживачів та періодичне зростання тарифів на енергоносії. На 27% зросла вартість електроенергії. Натомість тарифи на воду є незмінними. Відтак, доводиться боргувати енергетикам, адже ми не можемо припинити виробничий процес» , - заявили у КП «Львіводоканал».

Найбільшими боржниками за воду є міста Винники – 1,2 млн грн., Городок – 2,2 млн грн., бюджетні установи, що фінансуються з бюджетів різних рівнів – 997 тис. грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в окупованому Криму не вистачає води для зрошування земель. На півострові є вода лише для питного водопостачання.

 
Коментарі (0)