ГоловнаГоловнеЗаконодавствоМінрегіон сертифікує спеціалістів БТІ

Мінрегіон сертифікує спеціалістів БТІ

Мінрегіон організував сертифікацію спеціалістів БТІ за прискореною схемою

Станом на 14 січня поточного  року сертифікати отримали понад 100 фахівців з інвентаризації нерухомого майна, повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Дмитро Ісаєнко.

За його словами, з метою недопущення призупинення надання послуг з технічної інвентаризації та реалізації права фізичних та юридичних осіб на їх одержання, по одному кращому представнику з кожного діючого бюро технічної інвентаризації проходять сертифікацію у Мінрегіоні за спрощеною системою.

На сьогоднішній день в Україні налічується понад 5,5 тис. сертифікованих інженерів проектувальників та більше 2 тис. архітекторів.

Нагадаємо, відповідно зі змінами до закону «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» Бюро технічної інвентаризації позбавляються функцій держреєстраторів прав власності на нерухоме майно. З 1 січня поточного року їхні функції виконують нотаріуси.

Як повідомляла «Україна Комунальна», для проведення роз'яснювальної та консультаційної роботи з громадянами щодо державної реєстрації нерухомості, в Україні створено ряд «гарячих ліній». Контактні дані осіб відповідальних за надання інформації у телефонному режимі оприлюднені на офіційному сайті Мін'юсту.

 
Коментарі (0)