ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаМінрегіон шукає гроші на модернізацію сфери теплопостачання

Мінрегіон шукає гроші на модернізацію сфери теплопостачання

У Мінрегіоні відновлять переговори між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку. Українська сторона хоче взяти кредит на модернізацію сфери теплопостачання. На оновлення чекають 10 областей України.

Найближчим часом буде відновлено переговори між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку щодо залучення позик для модернізації сфери теплопостачання. Про це заявив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман.

За словами Голови Мінрегіону, Уряд схвалив проект розпорядження  Президента України щодо утворення делегації України для участі у переговорах з Міжнародним банком реконструкції та розвитку.  
 
«Також Урядом схвалено проект розпорядження Кабінету Міністрів України щодо залучення позик від Міжнародного банку реконструкції та розвитку для реалізації інвестиційного проекту «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України» згідно з Угодою про позику та Угодою про позику Фонду чистих технологій із зазначеним Банком у розмірі до 382 млн. дол.», – повідомляє Голова Мінрегіону.
 
Володимир Гройсман наголосив, що очікувані результати від його впровадження – модернізація сфери теплопостачання у 10 містах України.
 
Нагадаємо, переговори між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку щодо залучення позик мали відбутися раніше, однак цьому завадила нестабільна ситуація в країні.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», урядом проводиться системна робота щодо залучення коштів міжнародних фінансових організацій для модернізації житлово-комунального господарства, впровадження енергозберігаючих технологій та підвищення якості комунальних послуг.
 
Коментарі (1)
Sergiy
20 Березня 2014 p. 14:25
Залишилося дати відповідь, як будемо повертати.Механім ЕСКО не існує в законодавстві.В тарифах не передбачається і не відомо коли буде.