ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМінрегіон: за підтримки держави громади реалізують понад 1000 інфраструктурних проектів

Мінрегіон: за підтримки держави громади реалізують понад 1000 інфраструктурних проектів

До Мінрегіону надійшло вже 1106 заявки від 156 об’єднаних територіальних громад на проекти розвитку інфраструктури

Експертна комісія при Мінрегіоні вже погодила 1061 проектних заявок від об’єднаних територіальних громад на проекти розвитку інфраструктури на загальну суму 889,6 млн грн.

Про це йдеться у повідомленні Мінрегіону.

Станом на 5 вересня до Мінрегіону надійшло вже 1106 заявки від 156 об’єднаних територіальних громад на проекти розвитку інфраструктури, які будуть реалізовані за рахунок державної субвенції. Загальна сума реалізації проектів, на які подано заявки, становить 925,9 млн грн (~ 93% розміру субвенції). Водночас, експертна комісія при Мінрегіоні вже погодила 1061 проектних заявок від об’єднаних територіальних громад на проекти розвитку інфраструктури на загальну суму 889,6 млн грн.

Найкраще з підготовкою заявок впоралися об’єднані громади Вінницької, Закарпатської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської та Сумської областей, які вже розподілили між інфраструктурними проектами 100 % виділених їм коштів субвенції.

При цьому від  Київщини проектних заявок все ще не надходило (розмір субвенції – 6,1 млн грн).

Нагадаємо, у 2016 році з Державного бюджету об’єднаним територіальним громадам на розвиток інфраструктури передбачено субвенцію у розмірі 1 млрд грн. Кошти субвенції розподілятимуться між 159 об’єднаними громадами за чіткою формулою: в залежності від кількості сільського населення і площі громади. Це від 960 тис. грн для найменшої об’єднаної громади до 23 млн грн — для найбільшої.

 

 
Коментарі (0)