ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняМорська вода під Одесою – чистіша за питну

Морська вода під Одесою – чистіша за питну

Стан морської води в рекреаційних зонах Одеської області відповідає всім нормативним вимогам

Стан морської води в рекреаційних зонах Одеської області відповідає  всім нормативним вимогам.

Про це, звітуючи про готовність дитячих оздоровчих закладів до роботи в оздоровчий сезон, розповіла головний державний санітарний лікар Одеської області Любов Засипка, інформує прес-служба облдержадміністрації.

Вона зазначила, що  державна санітарно-епідеміологічна служба інтенсивно контролює стан навколишнього середовища. Зокрема, з квітня проводиться моніторинг стану морської води в рекреаційних зонах міста Одеси, Білгород-Дністровського, Кілійського, Комінтернівського, Татарбунарського та Овідіопольського районів. «За результатами перевірок всі 110 проб, досліджених на показники епідбезпечності, відповідають нормативним вимогам», - зазначила Любов Засипка.

За її словами, плановим терміном відкриття багатьох дитячих оздоровчих закладів є перша декада червня. Однак, в окремих оздоровчих закладах області оздоровлення дітей вже розпочато.

В той же час ще не вирішено питання відкриття дитячих оздоровчих закладів в рекреаційній зоні с. Приморське Кілійського району, де на сьогоднішній  день припинене централізоване водопостачання від сільського водопроводу у зв’язку з відсутністю знезараження питної води. «Тут проводяться ремонтні роботи, проте до початку оздоровчого сезону введення в експлуатацію очисних споруд викликає сумнівів», - сказала головний державний санітарний лікар Одеської області.

Як зазначила перший заступник голови обласної державної адміністрації  Наталія Чегодар, найближчим часом буде сформована робоча комісія, яка займеться вирішенням всіх проблемних питань.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)