ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМВФ вимагає скоротити витрати на пенсії в Україні

МВФ вимагає скоротити витрати на пенсії в Україні

В новій пенсійній реформі місія МВФ хоче скоротити витрати на виплату пенсій, або ж зменшити саму кількість пенсіонерів.

 

Таку заяву зробив народний депутат України, голова політичної партії "За життя" Євген Мураєв у програмі "Велике інтерв'ю" на телеканалі NewsOne.

"Місія Міжнародного валютного фонду вимагає від України скорочення витрат від Валового внутрішнього продукту на 3%. Це означає, що обсяг пенсій, які виплачуватиме Пенсійний фонд, повинен скоротитися приблизно на 20 млрд гривень. З цього випливає – або пенсії стануть менше, або кількість пенсіонерів стане менше. Я дуже б не хотів, щоб вони умовами соціальних стандартів для людей просто фізично скорочували кількість пенсіонерів", - підкреслив політик.

Також він зазначив, що співробітники місії МВФ, які прибули сьогодні в Україну, відмовилися затверджувати пенсійну реформу, в якій український уряд мав намір підняти з 1 жовтня пенсії певним категоріям, а також скасувати оподаткування пенсій працюючих пенсіонерів.

Крім цього Мураєв підкреслив, що народним депутатам так і не був наданий проект пенсійної реформи:

"На сором нашого парламентаризму, хоча це вищий законодавчий орган, ми, народні депутати, ніякого доступу до інформації, що всередині цієї реформи (пенсійної, - ред.) не маємо".

За словами парламентарія, з 2013 року дефіцит Пенсійного фонду зріс з 13 млрд грн до 150 млрд грн.

 

 
Коментарі (0)