ГоловнаНовини ЖКГСтатистикаНа початок року українці заборгували за комуналку 26 млрд грн

На початок року українці заборгували за комуналку 26 млрд грн

Українці станом на феварль 2017 року вже заборгували за комунальні послуги 26,2 мільярда гривень, повідомляє дані Держстат України.
 
 
Українці станом на феварль 2017 року вже заборгували за комунальні послуги 26,2 мільярда гривень, повідомляє дані Держстат України.
 
При цьому місячний зростання заборгованості порівняно з січнем 2017р. склав 3,1 відсотка - 786,3 мільйона гривень.
 
Найбільше борг українців зріс за опалення - на 706,2 мільйонів гривень до 11,8 мільярда гривень. За газ задолженоость збільшилася на 96,6 мільйона гривень, перевищивши 10 мільярдів гривень.
 
Найбільше заборгували за комуналку в Києві (2 688,554 млн гривень), Дніпропетровській (1 941,661 млн гривень) і Харківській (1 872,666 млн гривень) областях; за газопостачання - у Дніпропетровській (1 565,438 млн гривень), Харківській (1 542,465 млн гривень) і Одеській (1 476,060 млн гривень) областях.
Найбільша заборгованість по квартирній платі в лютому зафіксовано в Дніпропетровській (547,384 млн гривень), Донецькій (271,445 млн гривень) областях і в Києві (447,235 млн гривень).
 
Коментарі (2)
Коля Пухов
31 Березня 2017 p. 22:44
"Київводоканал" грабує киян наступним способом.----------------------------------------------------------Від п"ятиповерхівок виходять на вулицю 2-3 загальнодоступні точки розбору холодної води. Влітку вода з них ллється майже безперервно: кожен бажаючий може відкрити кран, під"єднати шланг і полити тротуари та газони. Самі двірники багато холодної води виливають для поливу дерев , кущів, газонів та тротуарів. -----------------------------------------------------------------------------------------------------А потім за цю вилиту на вулицю воду платять споживачі, квартири яких не обладнані лічильниками води. ----------------------------------------------------------------------У Києві таких пятиповерхівок безліч, і у кожній є квартитри, у яких ще мешканці не встановили собі за свій рахунок лічильники води. І плата за холодну воду їм нараховується не по нормативам, а по так званому "фактичному" споживанню, яке у декілька разів більше нормативного. Тобто, такі квартири оплачують усі поливання дерев та миття тротуарів через вуличні крани, що виходять з будинку.
Коля Пухов
02 Квітня 2017 p. 21:40
Часто при зміні форми платіжок споживачам штучно приписується "борг", якого довести "помилковість" досить непросто, адже нові і старі форми платіжок, як правило, мають різні реквізити. Так, наприклад, АК "Київводоканал", при запровадженні нової форми платіжки , у травні 2016 р. , штучно, просто так від стелі, поприписував "борги " побутовим споживачам. "Київводоканал" вимагає, щоб споживач у свій власний робочий час та за власний рахунок привозив до них оплачені квитанції та довідки про субсидії (та їх ксерокопії) за попередні роки, і тоді заяву про штучний "борг" буде розглянуто . Аналогічно "Київгаз", ставши "Київгазенерджи", при запровадженні нової форми платіжки також приписав штучні "борги" побутовим споживачам, і включив їх у суму "До сплати". І споживачі, плюючись та клянучи, сплатили ті штучно придумані "борги". ... Ще раніше, "Київенерго" при запровадженні "рахунків" замість абонкнижок по сплаті за електроенергію приписуванням штучних " боргів" пообскубло сотні тисяч сумлінних споживачів.... -------------------------------------------------------------------------------------------- Тепер знову готується зміна формату платіжок, а отже, і нова хвиля приписування штучних "боргів".