ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНаселення Чернігівщини на 100% розрахувалося за комунальні послуги

Населення Чернігівщини на 100% розрахувалося за комунальні послуги

У 2011 році значно зменшилась і сума збитків (якщо у 2010 р. було зафіксовано 81 млн грн збитків, то у 2011-му – 25 млн грн)

Протягом 2011 року у Чернігівській області рівень сплати населення за комунальні послуги збільшився до 100,1%. При цьому кількість збиткових підприємств зменшилась з 36 до 33 у порівнянні з минулим роком.

Про це повідомив начальник головного управління ЖКГ Чернігівської облдержадміністрації Віктор Геращенко в ході засідання робочої групи з технічної модернізації економіки і інфраструктури Регіонального комітету з економічних реформ, інформує прес-служба ОДА.

Він також відмітив, що в 2011 році значно зменшилась і сума збитків (якщо у 2010 р. було зафіксовано 81 млн грн збитків, то у 2011-му – 25 млн грн).

Як зазначив В.Геращенко, у минулому році в області активно велися роботи по впровадженню енергозберігаючих технологій. На це було використано коштів на загальну суму 520 тис. грн. Протягом поточного року планується продовжувати роботу в цьому напрямку, на що з обласного бюджету передбачається виділити 5 млн грн.

На засіданні відзначалося, що важливим фактором у розвитку ЖКГ регіону також є створення об'єднання співмешканців багатоквартирних будинків (ОСББ). В минулому році в області створено 220 таких об’єднань.

Також Віктор Геращенко ознайомив робочу групу з переліком проектів, які планується реалізовувати на теренах області. З них 22 – за програмою «Питна вода» на суму 41 млн грн та 12 – з водовідведення, загальною сумою 23,7 млн грн. На всі ці проекти є розроблена кошторисна документація та висновки.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)