ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНаселенню та промисловості зрівняють тарифи на електроенергію

Населенню та промисловості зрівняють тарифи на електроенергію

В Україні тарифи на електроенергію для населення будуть такими ж, як і для промислових підприємств.

 

В Україні тарифи на електроенергію для населення будуть такими ж, як і для промислових підприємств. Однакова ціна для всіх споживачів - це одна з умов функціонування повноцінного ринку електроенергії, заявив глава НКРЕКУ Валерій Тарасюк.

"Обговорюються різні сценарії, але у нас немає іншого майбутнього, крім поступового вирівнювання тарифів для промисловості і населення. Це великий самообман, коли ми вважаємо, що людина, яка платить за електроенергію менше, дійсно отримує від цього якусь користь", - заявив Тарасюк.

Тарифи для всіх груп споживачів потрібно приводити до спільного знаменника, переконаний глава НКРЕКУ. При цьому, споживачам, які не в змозі платити за високими тарифами, держава повинна надавати адресну допомогу. Всі інші повинні платити повну ціну, переконаний глава НКРЕКУ.

При цьому він заявив, що поки не готовий назвати той тариф (або ті тарифи) на електроенергію, які будуть введені в Україні з 1 серпня.

Валерій Тарасюк вважає, що в багатьох рішеннях уряду політика бере верх над економікою. Крім того, він припустив, що рішення по тарифам на електроенергію для населення можуть знову відкласти, як це вже було.

"Я не можу оприлюднити всі варіанти підвищення цін. Який варіант буде прийнятий і буде прийнятий з 1 серпня, ми сказати не можемо, тому що це політичне рішення Кабміну. ​​Думаю, чекати залишилося зовсім небагато", - заявив глава НКРЕКУ.

 

 

 

 
Коментарі (0)