ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняЖитомир "змарнував" гроші на водоочищення

Житомир "змарнував" гроші на водоочищення

Нова хлораторна водопровідно-насосна станція в Житомирі, на яку було витрачено 5,4 млн грн, не повністю очищає воду для мешканців міста. Місцева влада вважає, що при виборі обладнання не було враховано стан воду у річці Тетерів.

Заступник мера Житомира Володимир Кропивницький припускає, що встановлене на водоканалі німецьке обладнання за 5,4 млн грн не підходить для очищення води з Тетерева, повідомляє Житомир.info.

«Приїжджали німці і сказали, що потрібно ще додатково доочищати воду, так як аноди-катоди, ці пластини дуже забруднюються. За висновками фахівців з Німеччини, це пов'язано з тим, що за рік дуже змінився склад води в нашій річці. Але, по-моєму, це обладнання від початку було не для нашої води. Коли його обирали, мабуть, не врахували стан води в Тетереві, аналізи відповідні, тому що вода не може за рік так різко погіршитися. Це моє припущення. І сьогодні потрібно розуміти, що хлорувати воду все одно треба, на першому підйомі навіть використовують подвійну норму», - сказав пан Кропивницький.

Нагадаємо, що 22 серпня 2012 року в Житомирі урочисто відкрили нову хлораторну водопровідно-насосну станцію 2-го підйому КП «Житомирводоканал». На купівлю німецького обладнання витратили 5,4 млн грн, з яких 1,4 млн грн - кошти міського бюджету, а решта були отримані в рамках державної програми «Питна вода».

«Ми закрили потенційно небезпечний об'єкт в місті. Тепер в будинках житомирян буде екологічно чиста вода. Економічний ефект впровадження даної системи очищення води становить близько 2 млн грн економії на рік, а це ті кошти, завдяки яким можна і далі покращувати систему водопостачання в Житомирі», - говорив на відкритті станції мер Володимир Дебой.

 
Коментарі (0)