ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНизькі тарифи не врятують українців від бідності

Низькі тарифи не врятують українців від бідності

У Мінсоцполітики заявили, що українці мають отримувати високі зарплати і пенсії, а не «подачки від держави» у вигляді пільг – безкоштовного житла, проїзду і низьких тарифів.
У Мінсоцполітики наголошують, що систему пільг потрібно терміново реформувати. За словами очільника відомства Павла Розенка,  негрошова форма підтримки українців (безкоштовне житло, безкоштовний проїзд, низькі тарифи) не захистить населення від бідності. Про це чиновник заявив в інтерв’ю одному з Інформаціних агентств, передає прес-служба уряду. 
 
«Пільгова система – класичний приклад радянської соціалістичної системи. Коли всі отримували мізерну зарплату, а все заміщалося негрошовою формою підтримки. Так зване безкоштовне житло, безкоштовний проїзд, так звані низькі тарифи, так звані пільги зі сплати ЖКГ», - сказав пан Розенко.
 
Він зауважив, що практично в жодній розвиненій країні немає такої форми підтримки. «Відкладати реформу системи пільг на майбутнє – неможливо. Ця система з'їдає колосальний ресурс, розпорошує кошти між величезним колом громадян. І жодним чином не захищає від бідності», - наголосив Міністр.
 
Він назвав несправедливою ситуацію, коли людина, яка отримує пенсію в 15 тис. грн, може не платити за житлово-комунальні послуги чи безкоштовно їздити у транспорті. «Це ж абсолютно ненормально», - підкреслив пан Розенко.
 
«Реформа системи пільг – непростий процес, це зміна пострадянської психології людей. Але ми повинні оптимізувати систему соцзахисту, щоби знайти додаткові кошти, які спрямувати, в першу чергу, на підвищення заробітних плат. Бо з заробітними платами в Україні справді катастрофа. Люди мають отримувати високі зарплати і пенсії, а не подачки від держави у вигляді пільг», - підсумував Міністр соціальної політики.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у Мінсоцполітики заявляють, що близько 80-100% споживачів вже отримало бланки на субсидії. Розрив у 20% у відомстві аргументують деякими недоопрацюваннями у системі розсилання субсидій.
 
Коментарі (1)
Коля Пухов1
15 Квітня 2015 p. 22:13
Підвищення зарплат і пенсій лише викличе новий виток інфляції, тобто значно прискорить знецінення гривні. Хто виграє і хто програє, якщо зарплати і пенсії підвищать у два рази, і одночасно ціни і тарифи зростуть у п"ять разів? Виграє, однозначно, друкар грошових знаків, тобто влада, а громадяни, відповідно, програють. Дійсно дивно, що ще хтось, крім влади, хоче замість зниження цін і тарифів, навпаки їх підвищення.