ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаІнвестиції в енергетику знизяться до безпрецедентного рівня через коронавірус

Інвестиції в енергетику знизяться до безпрецедентного рівня через коронавірус

Міжнародне енергетичне агентство вважає, що пандемія коронавірусу проклала шлях до найбільшого скорочення глобальних інвестицій в енергетику в історії.

Міжнародне енергетичне агентство вважає, що пандемія коронавірусу проклала шлях до найбільшого скорочення глобальних інвестицій в енергетику в історії.  Про це повідомляє CNBC.

У щорічному звіті групи World Energy Investment, МЕА заявило, що безпрецедентне скорочення світових інвестицій в енергоносії «вражає своїми масштабами та швидкістю».

Агентство попередило, що економічні наслідки кризи в галузі охорони здоров’я можуть мати «серйозні наслідки» для енергетичної безпеки та переходу на екологічно чисту енергію.

«Історичне падіння глобальних інвестицій в енергетику викликає глибоке занепокоєння з багатьох причин», – заявив очільник МЕФ Фатіх Бірол.

«Це означає втрату робочих місць та економічних можливостей сьогодні, а також втрату енергії, яка може нам знадобитись завтра, коли економіка відновиться. Уповільнення витрат на ключові технології чистої енергії також можуть підірвати надзвичайно важливий перехід до більш стійких енергетичних систем», – пояснив він.

Як відомо, на початку 2020 року МЕА заявило, що глобальні інвестиції в енергетику будуть рости приблизно на 2%. Але у зв’язку із пандемією, агентство переглянуло свій прогноз та очікує, що глобальні інвестиції в галузь впадуть на 20% у порівнянні з минулим роком. Це еквівалентно падінню на майже $400 млрд в річному вираженні.

Між тим, паризьке енергетичне агентство заявило, що поєднання падіння попиту, зниження цін на енергоносії та зростання випадків несплати по рахункам означає, що доходи від енергетики, які надходять в уряди та промисловість, скоротяться на понад трильйон доларів в 2020 році.

«Електромережі є життєво важливою основою надзвичайного реагування на кризу в галузі охорони здоров’я та економічної і соціальної діяльності, яка може триватиме в умовах ізоляції, – сказав Бірол. – Ці мережі мають бути стійкими та розумними, щоб протистояти майбутнім потрясінням , а також для розміщення зростаючих часток енергії сонця та вітру. Сьогоднышны інвестиційні тенденції є чіткими попереджувальними знаками для майбутньої безпеки електроенергії».

 

 
Коментарі (0)