ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГОбсяг пільгових кредитів для бізнесу 5-7-9% зріс в десять разів

Обсяг пільгових кредитів для бізнесу 5-7-9% зріс в десять разів

Першого липня сума дешевих кредитів для бізнесу становила 1,1 млрд грн, а вже в третьому кварталі вона виросла до 9,9 млрд грн

 

Першого липня сума дешевих кредитів для бізнесу становила 1,1 млрд грн, а вже в третьому кварталі вона виросла до 9,9 млрд грн. За цей же період підприємці підписали в 4 рази більше договорів: з 1033 їх кількість зросла до 4217. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економіки. Всього видано 5 813 кредитів, їх сума становить 13,5 млрд грн.

Минулого тижня ще 222 людини підписали договори на суму 324 млн грн, ставши учасниками «Доступні кредити 5-7-9%». У повідомленні також сказано про щоденному збільшенні числа підприємців, які беруть участь в ній, а також про уменьшающемся відсотку компаній, які планували отримати комерційний кредит в банку.

Одне з найпопулярніших напрямків кредитування за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» - це інвестиційні кредити. У ньому оформлено 2 259 договорів (44%). По ньому фінансується розвиток франшиз, оборотний капітал яких можна профінансувати до 25% в умовах інвестиційного проекту, а також закупівлі, спрямовані на поновлення комерційної нерухомості, будівництва і ремонту приміщень, поповнення основних засобів виробництва.

Інший напрямок надання позик розподілені наступним чином:

- 2 259 договорів (39%) займають кредити на рефінансування;

- 787 договорів (14%) підписано на кредити на поповнення оборотного капіталу під 3%. Сюди відносяться кредити на короткий термін на актуальні потреби бізнесу, наприклад оренду або закупівлю матеріалів;

- інші форми позик за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» складають 3% від загальної кількості.

Глава Мінекономіки Ігор Петрашко додав, що поділ напрямків кредитування йде рівномірно, попит на рефінансування виглядає логічним, з огляду на пандемію, через яку нові кредити видаються банками в обмеженій кількості.

 

 

 
Коментарі (0)