ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїОдеські тепловики «виманили» у держави зайві мільйони

Одеські тепловики «виманили» у держави зайві мільйони

Комунальники Одеси зайво отримали від держави більше 10 млн грн. на погашення різниці в тарифах через неправильно проведені розрахунки. Окрім того, працівникам було зайво виплачено заробітну плату.

У Одесі дії працівників КП «Теплопостачання міста Одеси» призвело до фінансових втрат на суму 13,1 млн грн. Про це повідомили у прес-службі Державної фінансової інспекції.

Зокрема, працівники комунального підприємства неправильно розрахували суму заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, що надавались населенню. Внаслідок цього, підприємство зайво отримало субвенцій в розмірі близько 10,5 млн грн. на погашення різниці в тарифах.

Поміж тим, КП не здійснювало роботу щодо стягнення заборгованостей із боржника, через що втрачено можливість повернути 934 тис. грн.

«Бухгалтерська служба підприємства зайво виплатила працівникам зарплату та за завищеними ставками переказала єдиний соціальний внесок. Це призвело до втрати 802 тис. грн. Також посадові особи підприємства зайво сплатили 412 тис. грн 10-ти підрядним організаціям за роботи з капітального ремонту теплових мереж та котелень. Ще 174 тис. грн підприємство втратило через неправильні розрахунки з орендарями», - зазначають у Держфінінспекції.

Також комунальне підприємство не переказало до місцевого бюджету у минулому році 50% надходжень на взяте в оренду комунальне майно, через що бюджет недоотримав 166 тис. грн.

За результатами ревізії, на посадових осіб підприємства складено 3 протоколи про адміністративне правопорушення та поінформовано Управління захисту економіки в Одеській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Маріуполі керівників комунального підприємства спіймали на розтраті коштів місцевої громади. Посадовці свідомо закупили у комерційних структур неякісне обладнання для потреб тепломереж міста.

 
Коментарі (0)