ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГОплата дороговартісного лікування не впливає на отримання субсидії

Оплата дороговартісного лікування не впливає на отримання субсидії

Основний критерій, за яким житлова субсидія не призначається, є одноразова покупка, яка перевищує 50 тисяч гривень. Однак і тут є виключення, зокрема, оплата дороговартісного лікування будь-кого з членів сім’ї.

 Оплата лікування на суму, яке перевищує 50 тисяч гривень, не позбавляє сім’ю права на отримання державної допомоги у сплаті комунальних послуг, це стверджує директор департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики України Віталій  Музиченко.

Основний критерій, за яким житлова субсидія не призначається, є  одноразова покупка, яка перевищує 50 тисяч гривень. Однак і тут є виключення, зокрема, оплата дороговартісного лікування будь-кого з членів сім’ї.
 
«Якщо, до прикладу, родина 10 років збирала кошти, щоб придбати собі помешкання. Купівля квартири перевищила 50 тисяч гривень і у сім’ї немає іншого помешкання – такі люди мають змогу подати документи для оформлення житлової субсидії на розгляд Комісії з питань соціального захисту населення, які діють при кожній райдержадміністрації або органі місцевого самоврядування. Аналогічна ситуація і з оплатою навчання дитини», - наголосив Віталій Музиченко.
 
Якщо родина здійснила покупку, що перевищує 50 тис. грн. у період отримання субсидії, безповоротну державну допомогу у сплаті житлово-комунальних послуг їй не припинять надавати. Факт такої купівлі впливає на право на призначення субсидії на наступний термін.
 
«На оформлення субсидії також не впливає вартість майна, отриманого у спадок або у подарунок. Цей дохід не включається до сукупного доходу сім’ї і не береться до уваги при розрахунку розміру субсидії. Наявність у власності двох житлових приміщень, двох автомобілів також не впливає на право отримання субсидії. Береться до уваги офіційний дохід, який приносить це майно», - зазначив фахівець Мінсоцполітики.

Якщо сім’я придбала квартиру у кредит, то при визначенні її права на субсидію враховується сума першого внеску. Якщо ця сума перевищує 50 тис. гривень, субсидія може бути призначена за рішенням Комісії на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов проживання. 

 
Коментарі (0)