ГоловнаКоментаріЖитлоОренда житла цьогоріч «влетить» в копієчку

Оренда житла цьогоріч «влетить» в копієчку

Українцям 2016 рік зниження орендної ставки на житло не принесе. У зв’язку з ростом тарифів на житлово-комунальні послуги та коливанням курсу гривні по відношенню до долара, орендодавці підіймають ціну.

У цьому році в Україні громадянам варто очікувати підвищення вартості оренди житла. Причиною цього є підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Такої думки дотримується експерт в сфері нерухомості Сергій Костецький, передає «ГолосUa».

Окрім того, ще однією причиною того, що орендна ставка знижуватись не буде, експерт називає коливання курсу долара.

«Особисто моя думка – в 2016 році якихось глобальних стрибків ціни на оренду житлової нерухомості не буде. Ясна річ, якщо, умовно кажучи, долар не буде по 50 грн. Однак, навіть якщо долар буде суттєво зростати, угод буде менше. Зараз їх кількість падає. Пропозиція набагато перевищує попит. На одного клієнта в даний час припадає більше 40 квартир. Це факт. Вибір просто колосальний. Орендодавці вже ставлять таку вартість, де торг практично недоречний, і сподіваються, що їм хоча б подзвонять. Люди зараз на тлі підвищення комунальних тарифів – опалення, газ, електрика – несуть великі витрати, тому тенденція на ринку оренди житла - це переїзд орендарів з більш великих квартир в більш дрібні. З трикімнатних – в дво - та однокімнатні», - заявив експерт.

Окрім того, пан Костецький заявив, що елітне житло користуватись популярністю у орендаторів теж не буде.

«Елітна нерухомість також виставляється, але вона взагалі не знімається. Вона зараз непопулярна, тому що на тлі нашої люстрації відразу скажуть, що такого орендаря треба відразу люструвати. Зараз придбання елітної нерухомості або бізнес-нерухомості дуже-дуже поодинока. Це просто унікальні випадки. В принципі, у багатих людей, які нічого не бояться, вже все є, і купувати не потрібно», - зазяивив він.

Що ж стосується столиці, то тут орендна ставка однокімнатної квартири стартує від 3,5-4 тис. грн.

Читайте також: Будівництво орендного житла від влади затягнеться на роки

«Про максимальні ціни на оренду квартир у столиці говорити важко, бо немає межі досконалості. Мінімальна ціна в Києві на більш-менш скромну «однушечку», в зовсім поганому стані, на уровнет 3,5-4 тис. грн є, звичайно, ціни і нижче, але там вже зовсім все погано. Про максимальні ціни на оренду квартир говорити навіть некоректно», - резюмував експерт.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, ціни на нерухомість в Україні з кінця 2008 року впали в два рази. При цьому, активність на ринку нерухомості прирівнюється до кризових 2009-2010 років. Якби не політичні події в нашій країні, можна було б говорити про якісь цифри підйому на ринку нерухомості. Активність ринку в 2015 році можна порівняти з кризовими 2009 і 2010 роками.

 
Коментарі (0)