ГоловнаНовини ЖКГТранспортПасажири Укрзалізниці зможуть самостійно друкувати собі квитки

Пасажири Укрзалізниці зможуть самостійно друкувати собі квитки

Тепер спрощується процедура друку квитків на станції Київ–Пасажирський, що також сприятиме покращенню рівня обслуговування пасажирів

Керівництвом Укрзалізниці прийнято рішення встановити на станції Київ-Пасажирський дослідний зразок терміналу, який друкуватиме проїзні квитки, оформлені через Інтернет.

Про це «У.К.»  повідомили у прес-центрі відомства.

Як зазначається у повідомленні, застосування зазначених автоматів дозволить пасажиру, не звертаючись до залізничної каси, самостійно та швидко роздрукувати проїзний документ по наявному номеру чи через штрих–код замовлення, обминаючи черги у квиткових касах.

За підсумками січня 2012 року через Інтернет було реалізовано 2,06% проїзних документів від загальної кількості квитків, проданих в цьому місяці. Таким чином, з моменту введення першого етапу цього сервісу (бронювання місць через всесвітню мережу) кількість пасажирів, що скористалися послугою, перевищило 1 млн.

«Такий сплеск популярності цієї послуги можна пояснити тим, що оформлення квитка через Інтернет обходиться пасажиру на 2 гривні дешевше, ніж його придбання в звичайній касі, - і отже людина економить не лише час, але й гроші, хоча й невеликі. До того ж є послуга бронювання місць. На сьогодні вартість цієї послуги – 18 грн. Тепер спрощується процедура друку квитків на станції Київ–Пасажирський, що також сприятиме покращенню рівня обслуговування пасажирів», - пояснюють спеціалісти Укрзалізниці.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)