ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоПільговиків у транспорті стане менше

Пільговиків у транспорті стане менше

Уряд вніс зміни до правил пільгового проїзду. Так, кількість категорій громадян, що мають право на безкоштовний проїзд скоротиться. Ця норма запрацює з початку літа.

Верховна рада ухвалила закон, який скорочує кількість громадян, які мають право на пільговий проїзд. Так, нардепи прийняли Закон «Про внесення змін і визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» (№1577). Про це повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів.

Зокрема, з 1 червня 2015 року на безкоштовний проїзд мають право інваліди 1 і 2 групи, діти-інваліди, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, учні із малозабезпечених сімей та осіб, які їх супроводжують і які супроводжують інвалідів 1 групи і учасники бойових дій.

«До 1 червня 2015 року пільговий проїзд залишається без змін. З 1 червня 2015 року ця пільга надається: інвалідам 1 і 2 групи, дітям-інвалідам, дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, учням із малозабезпечених сімей та осіб, які їх супроводжують і які супроводжують інвалідів 1 групи і учасникам бойових дій», - сказав Арсеній Яценюк.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, цей Новий рік малозабезпеченим українцям і пільговикам доведеться зустріти з «товстішими» рахунками за житло. Це результат впровадження в Україні соціальних норм користування житлово-комунальними послугами.

 
Коментарі (0)