ГоловнаНовини ЖКГЖитлоІпотека втрачає прихильників

Іпотека втрачає прихильників

Українці почали менше звертатися за іпотечними кредитами. Експерти пояснюють ситуацію високими процентними ставками.

Обсяги кредитування іпотеки скоротилися. На цьому акцентують увагу експерти, аналізуючи ситуацію за минулий рік. Зокрема, заступник голови правління Авант-Банку Андрій Швець пояснює, що така динаміка обумовлена, насамперед, високою ціною ресурсів, - повідомляє прес-служба ДІУ.

«Сам ринок нерухомості довгий час повільно «йде вниз», що на великих термінах кредитування негативно позначиться на якості забезпечення банків», - попереджає він.

Також експерти відзначають, що попит на іпотечне кредитування невеликий через занадто високі ставки для більшої частини бажаючих оформити кредит.

«Ситуація з іпотекою в Україні не змінюється близько року, на ринку досить високі ставки, тому купувати житло варто, тільки якщо планується дострокове закриття кредиту, або у Вас з'явилася гарна пропозиція за ціною житла», - радить начальник управління кредитування Укрсиббанку BNP Paribas Group Олексій Тихонов.

Нагадаємо, Державна іпотечна установа в 2013 році направила на розвиток ринку іпотечного кредитування 739,6 млн грн, що становить 26,88% від загального обсягу кредитів, виданих банками населенню на придбання, будівництво та реконструкцію нерухомості.

Загальний обсяг кредитів на нерухомість, виданих населенню в грудні 2012 року - листопаді 2013 року, склав 2,75 млрд грн.

 
Коментарі (0)