ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняПожежні гідранти у Вінниці довелося шукати журналістам

Пожежні гідранти у Вінниці довелося шукати журналістам

Співробітники теруправління МНС у Вінницькій області разом з журналістами 15 травня провели перевірку пожежних гідрантів обласного центру

Співробітники теруправління МНС у Вінницькій області разом з журналістами 15 травня провели перевірку пожежних гідрантів обласного центру.

Про це повідомляє прес-служба МНС України.

Основною метою рейду було визначити відповідність схематичного та фактичного їх розташування та привернути увагу відповідних служб до проблем протипожежного водопостачання.

Проте знайти ці інженерні пристрої виявилося не так просто, та й доступ до них у деяких місцях вкрай обмежений або й зовсім перекритий. Так, половина із наявних гідрантів не має покажчиків взагалі, а решта вказівників – перебуває у незадовільному стані.

«Покажчики пожежних гідрантів повинні знаходитися на видних місцях та інформувати про місце розташування та тип цього інженерного пристрою, – прокоментував ситуацію заступник начальника облуправління Юрій Терентьєв. – Та не менш важка ситуація складається із утриманням пожежних гідрантів, коли колодязі завалені камінням, гіллям, або й взагалі нічим не прикриті».

Слід зазначити, що це питання неодноразово розглядалося на засіданнях комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій різних рівнів. Територіальне управління МНС двічі на рік надсилає офіційні звернення до ВОКВП ВКГ «Вінницяводоканал», яке власне і несе відповідальність за утримання цих інженерних пристроїв. Проте результати, як показала чергова перевірка – відсутні.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)