ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняПрикарпатський міст-довгобуд реанімували

Прикарпатський міст-довгобуд реанімували

В Івано-Франківській області, на Болехівщині, між селами Межиріччя і Заріччя відкрили та освятили міст через річку Свіча.

Згідно проектно-кошторисної документації вартість будівництва складає понад 18 млн грн.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Івано-Франківської ОДА.

Довжина новозбудованого моста 236 м, ширина – 5 м, з двох сторін споруди встановлено бар’єрне огородження, з правого боку - пішохідний перехід з перильним огородженням.

Новий міст дасть можливість з’єднати два села та забезпечити проїзд до с.Заріччя швидкої допомоги, пожежної машини та легкового транспорту.

Нагадаємо, історія будівництва моста непроста. Спорудження жителі Заріччя чекали давно. Досі майже 200 мешканців села були відрізаними від будь-якого сполучення.  

З сусіднім селом – Міжріччям – зарічанці були зв’язані тимчасовим, аварійним мостовим переходом. Часто школярі добиралися до навчального закладу, долаючи річку вбрід.

Розпочалось будівництво у 2008 році. Замовником робіт було Головне управління регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації, виконавем - ТзОВ «Захід Трансбуд». Впродовж 2008-2009 років виконано значний обсяг робіт: встановлено бетонні опори, змонтовано сім балок прогінної будови, встановлено мо¬нолітні плити.

В жовтні 2009 року роботи зупинилися в зв’язку з відсутністю коштів. 15 липня 2011 року через руйнування дерев’яних підпірних опорних кілків залізобетонні конструкції прогонових балок моста обвалилися.

Відновлення зруйнованого моста розпочалося вже наприкінці 2011 року й тривали до цього часу.

 
Коментарі (0)