ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГРегіонам обіцяють «швидкі» гроші на розвиток

Регіонам обіцяють «швидкі» гроші на розвиток

Мінрегіон планує пришвидшити та спростити процедуру відбору та фінансування проектів регіонального розвитку. Таким чином у відомстві сподіваються зменшити інфляційні витрати на 650 млн грн

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального розвитку спростить та пришвидшить процедуру виділення коштів на фінансування проектів регіонального розвитку. Відповідні законопроекти було підтримано на засіданні урядового комітету. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, передає прес-служба відомства.

За його словами, серед іншого документами пропонується спростити процедуру відбору інвестиційних проектів, які фінансуються з Державного фонду регіонального розвитку.

«Зміни до Бюджетного кодексу та закону «Про засади державної регіональної політики» спростять процедуру та підвищать ефективність використання коштів платників податків. Йдеться про прискорення та більш ефективне використання коштів Державного фонду регіонального розвитку», — заявив чиновник.

Пан Міністр наголосив, що нинішня процедура затвердження розподілу коштів на проекти регіонального розвитку триває до 4-х місяців, що скорочує час на їх реалізацію, а  виділення коштів проводиться лише в ІІІ-ІV кварталах, а не з початку року.

Відтак, запропоновані зміни скоротять термін відбору до 20 днів та спростять процедуру відбору до 3-х етапів.

«Так ми зможемо запобігти економічним втратам від щорічного недоінвестування проектів, зменшивши інфляційні втрати приблизно на 650 млн. грн», -  додав пан Зубко.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, регіони «бойкотують» доручення Кабміну щодо використання коштів для будівництва. Уряд також незадоволений і кількістю інвестиційних проектів по будівництву від органів місцевого самоврядування.

 
Коментарі (0)