ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаСБУ запобігла спробі дестабілізації енергосистеми

СБУ запобігла спробі дестабілізації енергосистеми

Постачальники штучно завищували обсяги споживання населенням електроенергії

Служба безпеки України попередила протиправну угоду, яка створила передумови до дестабілізації функціонування об'єкта критичної інфраструктури об'єднаної енергетичної системи держави. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу СБУ.

Повідомляється, що протягом липня - грудня 2019 компанії-постачальники універсальних послуг надавали в держпідприємство "Гарантований покупець" недостовірні дані, які завдали збитків держпідприємству у 2,8 млрд гривень.

"Комерсанти штучно завищували обсяги споживання населенням електричної енергії, поставляли за пільговими цінами. Отриманий" надлишок "дешевої електроенергії постачальники реалізовували підприємцям за ринковою вартістю", - повідомили в СБУ.

Механізм був заблокований в результаті оперативного реагування Головним управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ у взаємодії з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг и Міністерством енергетики та захисту навколишнього середовища України.

На даний момент постачальники повністю визнали суму претензій і почали відшкодування збитків ДП ​​"Гарантований покупець".

Раніше РБК-Україна писало, що Офіс генерального прокурора спільно з СБУ провів обшуки в ПАТ "Київметробуд" та у відділеннях АБ "Укргазбанку". Обшуки проводилися щодо можливих розкрадань 1,7 млрд гривень коштів при будівництві метро "Сирець" в Києві.

Також повідомлялося, що СБУ попередила протиправну угоду з присвоєння природного газу на 250 млн гривень. Зловмисники намагалися укласти угоду за допомогою підробленої підпису заступника Міністра фінансів.

 

 
Коментарі (0)