ГоловнаПослугиФінансування ЖКГЩо можна зробити із світлодіодної стрічки

Що можна зробити із світлодіодної стрічки

Сьогодні світлодіоди все ширше розповсюджуються в освітленні приміщень та вулиць, рекламі, дизайні приміщень. Вони мають незаперечну перевагу перед лампами розжарювання та люмінесцентними джерелами.

Сьогодні світлодіоди все ширше розповсюджуються в освітленні приміщень та вулиць, рекламі, дизайні приміщень. Вони мають незаперечну перевагу перед лампами розжарювання та люмінесцентними джерелами. Основні переваги, які демонструє світлодіодне освітлення: довговічність, простота установки, низьке енергоспоживання, пожежна безпека.

А якщо ми розглянемо такий вид джерел, як світлодіодна стрічка, то серед її переваг обов'язково потрібно враховувати декоративність. Вона не просто забезпечує потрібний ступінь освітлення, але й дозволяє створити безліч функціональних, корисних та цікавих ефектів. Розглянемо, як можна використовувати цю стрічку.

В домашньому інтер'єрі

На ринку пропонується безліч типів: для закритого приміщення, для вулиці (в пило-та вологозахищеному виконанні), підсвічування саун та басейнів (герметичний шнур). Вони можуть використовуватися для освітлення, м'якого підсвічування або декоративного оформлення (малопотужні). Можуть бути білими, кольоровими, монохромними або різнокольоровими, зі зміною через пульт кольору всього світильника (RGB) або з управлінням для окремих ділянок (адресні).

f0bb97d876aa53cfd114dea262a6cf19

Декоративна малопотужна стрічка може використовуватися для підсвічування елементів інтер'єру в квартирі або в громадських місцях. Вона сьогодні широко використовується, для:

- підсвічування барної стійки;

- освітлення нижньої поверхні стільниці;

- в поліуретанових плінтусах квартири;

- підсвічування сходинок.

У цих випадках краще брати RGB-модель, керовану з пульта вручну. Так можна встановити потрібний рівень яскравості і відтінок, або створити оригінальні переливи освітлення.

Стрічка встановлюється так, щоб сама вона не були помітна, але віддавала фонове підсвічування.

Крім виділення робочої зони (письмовий стіл, обробна зона на кухні), вона ще застосовується для декору. Оригінально буде виглядати підсвічування:

- шаф і полиць;

- міні-фонтана або акваріума;

- картин або фотографій;

- здеркала в спальні;

- контурів крісла;

- ліжка знизу;

- периметру стелі.

68758b6b6c0211e196ac87fba625c648-<h2>Прикраси</h2><p>На свято (особливо Новий рік) можно самостійно влаштувати <a  data-cke-saved-href=освітлення світлодіодною стрічкою. Вона допоможе швидко і оригінально прикрасити квартиру. Ще можна використовувати її замість звичайної гірлянди. Нею можна:

 

- позначити на стіні контури новорічної ялинки;

- встановити позаду макета ялинки, вирізаного з паперу або матеріалу на каркасі;

- закріпити на об'ємному дротовому каркасі, виконаному у формі ялинки;

- викласти контури сніжинок на вікні або підсвітити звичайні паперові сніжинки;

- створити ефект зоряного неба, пропустивши стрічку в складках напівпрозорої штори;

- зробити декор прибудинкової території, прикрасивши фігурки новорічних персонажів (гномів, оленів, сніговиків).

За допомогою таких стрічок можна повністю перетворити інтер'єр будинку, зробивши його оригінальним та привабливим.

 
Коментарі (0)