ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійСотні ліфтів у сумських будинках зупинилися

Сотні ліфтів у сумських будинках зупинилися

У Сумах не працюють понад 200 ліфтів – частина через розкрадання підйомників, решта за закінченням терміну експлуатації. Загалом у місті склалася критична ситуація з ліфтами.

В Сумах склалася критична ситуація з ліфтами. Там не працює 220 підйомників. З низ 40 – через розкрадання, решта – за закінченням терміну експлуатації. Про це повідомили директор КП «Сумижитло» Андрій Лагутін та директор департаменту інфраструктури міста Юрій Шнітке, інформує сайт Сумської міськради.

«Так наприкінці минулого року частину ліфтів відремонтували. Цього року буде розпочато ремонт ще 165 підйомників. 77 вже знаходяться на капітальному ремонті, а в планах відновлення ще 88 ліфтів», – заявили посадовці.
 
Юрій Шнітке запевнив, що цьогорічні роботи по відновленню ліфтів планують розпочати вже в березні, а значить результат роботи наприкінці поточного року буде значно вагоміший.
 
За словами Андрія Лагутіна, роботи дуже багато. Адже термін експлуатації підйомників, які запускалися вдію ще у 80-х роках минулого століття, закінчився. Таким чином, ще близько 500 ліфтів потребують відповідної експертизи. Тільки після неї буде вирішена подальша їх доля.
 
На 2015 рік до міського бюджету було закладено 7,5 млн грн на ремонт ліфтів, з них 1,5 млн. грн. - на відновлення двохстороннього зв’язку.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», цьогоріч на проїзд сумських пільговиків планують виділити близько 12 мільйонів гривень, що на кілька мільйонів менше, аніж у 2014 році.
 
Коментарі (0)