ГоловнаНовини ЖКГТранспортСтан інфраструктури «Укрзалізниці» - Інфографіка

Стан інфраструктури «Укрзалізниці» - Інфографіка

Рівень зносу основних засобів «Укрзалізниці» є критичним, особливо це стосується парку локомотивів

Міністр інфраструктури Олександр Кубрак 12 серпня представив залізничникам виконуючого обов'язки голови правління АТ «Укрзалізниця» Олександра Камишина і назвав пріоритетні завдання нового керівника, серед яких - підвищення тарифів на вантажні перевезення і закупівля нових локомотивів і поїздів. Вже на наступний день Мін'юст зареєстрував наказ про підвищення тарифів на вантажні перевезення.

Новопризначений глава компанії заявив про те, що в «Укрзалізниці» починається «Велике будівництво». Дійсно така ініціатива дуже актуальна для компанії, так як рівень зносу її основних засобів є критичним, особливо це стосується парку локомотивів.

При цьому сума інвестицій знижується, а рівень виконання планів з інвестицій не перевищує 68%. Причина - нестача інвестиційних ресурсів, яку намагаються вирішувати за рахунок підвищення тарифів на вантажні перевезення.

Однак, середня операційна рентабельність вантажних перевезень УЗ становить 22,5%, що є дуже високим показником. Сумарна операційна рентабельність УЗ значно нижче через збитки в інших сегментах, зокрема пасажирських перевезеннях. Чергове підвищення тарифів на вантажні перевезення може знову збурити до очікуваного підвищення суми капітальних інвестицій, якщо не будуть вирішені проблеми зі збитковістю інших сегментів.

 

 

 
Коментарі (0)