ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаСуд задовольнив позов на 19 млрд «Енергоатому» до «Енергоринку»

Суд задовольнив позов на 19 млрд «Енергоатому» до «Енергоринку»

Госпсуд міста Києва задовольнив позов держпідприємства "Енергоатом" до держпідприємства "Енергоринок" і вирішив стягнути з відповідача 18,97 млрд грн

 

Госпсуд міста Києва задовольнив позов держпідприємства "Енергоатом" до держпідприємства "Енергоринок" і вирішив стягнути з відповідача 18,97 млрд грн, з яких 9,78 млрд грн - заборгованість за придбану електроенергію, а 9,91 млрд грн - інфляційні втрати.

"Енергоринок" до 1 липня 2019 року виконував функцію оптового постачальника електроенергії. З 1 липня 2019 року була запущена нова модель оптового ринку електроенергії, яка передбачає ліквідацію "Енергоринку", як єдиного покупця і продавця електроенергії.

Відповідно до закону "Про ринок електричної енергії", ДП "Енергоринок" здійснює діяльність до повного погашення кредиторської і дебіторської заборгованості за електроенергію.

За даними держпідприємства, на 1 травня 2021 року його дебіторська заборгованість становила 29,42 млрд грн, а кредиторська - 26,97 млрд грн.

За даними "Енергоринку", серед його найбільших боржників були держпідприємство "Регіональні електричні мережі", "Луганське енергетичне об'єднання" Костянтина Григоришина; "ДТЕК Донецькі електромережі" Ріната Ахметова; "ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля" Ахметова; "Луганськобленерго" (1,6 млрд грн), ПАТ "ДТЕК Крименерго" та інші.

 

 

 
Коментарі (0)