ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняТернопільські водоканали зливатимуть у річки оброблені стоки

Тернопільські водоканали зливатимуть у річки оброблені стоки

Стоки, що надходять на каналізаційні очисні споруди, проходять повний цикл очистки, після чого за спрощеною схемою потрапляють у річку.

Після екологічної катастрофи у річці Серет, яка призвела до загибелі риби та отруєння води, стоки почали обробляти спеціальним біологічним препаратом. Особливо агресивні речовини, які потрапили у міську каналізацію, перебувають на біологічних ставках КП «Тернопільводоканал». Після очистки їх злиють в річку. 

Ситуацію, що, ймовірно, призвела до забруднення річки Серет в районі сіл В. Березовиця, Острів, Буцнів та далі по течії і загибелі риби в цій ділянці, вдалося локалізувати, – запевняють у водоканалі. 

За словами директора КП «Тернопільодоканал» Володимира Кузьми, каналізаційні очисні споруди підприємства ще не повністю вийшли на нормальний режим роботи, проте біологічну  очистку відновлено. Триває поступове приведення її до нормальних показників роботи. Стоки, що надходять на каналізаційні очисні споруди, проходять повний цикл очистки, після чого за спрощеною схемою потрапляють у річку.

Джерело - Доба

 
Коментарі (0)