ГоловнаНовини ЖКГТранспортУ Донецьку з 1 березня подорожчає громадський транспорт

У Донецьку з 1 березня подорожчає громадський транспорт

Фактична вартість перевезення одного пасажира складає більше 2 гривень. Однак, враховуючи соціальну складову цього питання, ціна в проекті рішення запропонована на рівні 1 грн 50 коп

З 1 березня проїзд в муніципальному транспорті Донецька подорожчає на 50%. Таке рішення було прийнято в ході роботи тринадцятої сесії Донецької міської ради, інформує прес-служба.

Як наголошується в повідомленні, необхідність такого рішення викликана подорожчанням електроенергії, запчастин, паливно-мастильних матеріалів, а також збільшенням мінімальної заробітної плати. Останній раз вартість проїзду в донецьких автобусах, тролейбусах і трамваях підвищувалася у вересні 2008 року, підкреслюють депутати.

Тепер, згідно з перерахунком, одна поїздка в зазначених транспортних засобах коштуватиме городянам в 1,5 грн замість колишньої 1 грн. При цьому проїзні квитки на місяць не подорожчали. Як і раніше, на один вид транспорту вони будуть коштувати 120 грн, а на два (трамвай-тролейбус, тролейбус-автобус або трамвай-автобус) – 130 грн.

Щодня муніципальний транспорт (автобуси, тролейбуси і трамваї) перевозить більше 600 тис. пасажирів, з них лише близько 300 тис. оплачують проїзд, а інші користуються різними пільгами. Фактична вартість перевезення одного пасажира складає більше 2 гривень. Однак, враховуючи соціальну складову цього питання, ціна в проекті рішення запропонована на рівні 1 грн 50 коп, наголошується в повідомленні прес-служби.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)