ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУ ФДМ сподіваються на приватизацію «Центренерго»

У ФДМ сподіваються на приватизацію «Центренерго»

Фонд державного майна України впевнений у швидкій перемозі в справі за позовом ТОВ "Укрдонінвест", через який суд тимчасово заблокував приватизацію компанії "Центренерго".

Фонд державного майна України впевнений у швидкій перемозі в справі за позовом ТОВ "Укрдонінвест", через який суд тимчасово заблокував приватизацію компанії "Центренерго".

Про це під час представлення планів з приватизації заявив глава фонду Дмитро Сенниченко.

"Ми його точно виграємо і розблокуємо процес приватизації підприємства", - сказав він.

Сенниченко також додав, що в найближчому майбутньому планується зміна менеджменту компанії.

За його словами, вже оголошено новий конкурс з приватизації підприємства, зараз там проводять аудит міжнародні компанії.

Як повідомлялося раніше, в кінці січня Господарський суд Києва заборонив приватизацію держкомпанії "Центренерго" до вирішення по суті спору Фонду держмайна і ТОВ "Укрдонінвест".

Компанія "Центренерго" була включена в число об'єктів великої приватизації на 2018 рік, причому саме з неї планували почати цей процес. Радник з приватизації "Центренерго" аудиторсько-консалтингова компанія Ernst & Young оцінила належний державі пакет акцій підприємства (78,3%) в 5,985 млрд гривень (225,48 млн доларів).

Однак конкурс з продажу скасували, а у Фонді держмайна заявили, що учасники конкурсу ТОВ "Укрдонінвест" і Виробниче унітарне підприємство "нафтобітумних завод" не допущені до участі, оскільки подана ними документація не відповідає вимогам законодавства. У 2018 році компанія "Укрдонінвест" звернулася до суду з позовом, вимагаючи визнати себе учасником конкурсу з приватизації "Центренерго" з визнанням недійсним наказу Фонду держмайна про скасування продажу компанії. Фонд планував продати держпакет акцій підприємства в 2020 році як об'єкт великої приватизації.

"Центренерго" є одним з провідних виробників електроенергії в Україні. Держава володіє 78,289% акцій компанії. До складу компанії входять три теплові електростанції - Вуглегірська, Зміївська та Трипільська, їх сумарна встановлена ​​проектна потужність становить 7665 МВт - 14% генеруючої потужності України. "Центренерго" поставляє електроенергію в Київську, Харківську і Донецьку області.

Хочете придбати прикраси ручної роботи? Найцікавіші і оригінальні прикраси ви знайдете на цьому сайті за доступною ціною. Вони будуть неповторно виглядати на вас.

 
Коментарі (0)