ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ Кабміні дали поради, як накопичити на гідну пенсію

У Кабміні дали поради, як накопичити на гідну пенсію

Для українців, яким зараз 30-40 років, пенсія може виявитися або зовсім недоступною, або настільки мізерною, що вони не зовсім не зможуть на неї існувати

 

Для українців, яким зараз 30-40 років, пенсія може виявитися або зовсім недоступною, або настільки мізерною, що вони не зовсім не зможуть на неї існувати. Тому вже зараз нашим співгромадянам пропонують самим подбати про свій зміст в старості.

Через несприятливу демографічну ситуацію, вже до 2050 року в Україні буде приблизно 10 мільйонів працездатних громадян на 12 мільйонів пенсіонерів. Такий прогноз дає Мінсоцполітики. При цьому, кажуть у профільному міністерстві, ще потрібно врахувати, що більша частина українців працює за кордоном і саме там платить податки зі своєї зарплати.

Тому, приблизно до 2050 року надходження в солідарний Пенсійний фонд настільки збідніють, що літнім громадянам або взагалі не буде чим виплачувати пенсію, або вона буде настільки мізерною, що на неї неможливо буде задовольнити навіть найелементарніші фізіологічні потреби.

"Мені як сорокарічного, якщо нічого не змінювати в існуючій пенсійній системі - на пенсію розраховувати не варто. Вона або буде досить низькою, або взагалі вона буде мізерною", - заявив глава Мінфіну Сергій Марченко.

Виходом із ситуації наша влада вважає накопичувальну пенсію, яка буде існувати паралельно із солідарною. При цьому якась частина внесків із зарплати українців буде накопичуватися на їх індивідуальних рахунках, і в старості їм почнуть повертати накопичені суми. Причому, це будуть тільки їхні гроші, які не поділять між усіма.

Українцям порадили, що вже зараз потрібно зробити, щоб не залишитися без пенсії

При цьому скептики вважають, що в Україні ця система не буде працювати, занадто багато у неї перешкод. Та й в парламенті поки не можуть прийти до спільного знаменника, як це повинно працювати. Закон про накопичувальну пенсії все ще допрацьовується і невідомо, коли буде прийнятий.

Тому фахівці вважають, що українцям вже зараз потрібно самим подбати про свою старість. Наприклад, відкладати щомісяця певну частину грошей на депозит в банку або робити внески до недержавних пенсійних фондів.

Що стосується депозитів, то зараз в Україні вони більш надійно захищені законом, ніж раніше. У разі банкрутства банку, вкладникам гарантовано відшкодують їхні гроші в розмірі до 400 тисяч гривень.

 

 

 
Коментарі (0)