ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ Мінсоцполтікі не знають, чим наповнювати пенсійний фонд

У Мінсоцполтікі не знають, чим наповнювати пенсійний фонд

Про те, що краще вже не буде, якщо не провести пенсійну реформу, в ефірі «24 каналу» заявила глава Міністерства соціальної політики України Марина Лазебна

 

Про те, що краще вже не буде, якщо не провести пенсійну реформу, в ефірі «24 каналу» заявила глава Міністерства соціальної політики України Марина Лазебна.

За словами Лазебний, в Україні необхідно якомога швидше ввести другий рівень пенсій, так як існуюча солідарна система вже не справляється - на одного працевлаштованого припадає один пенсіонер. З огляду на, що до 2050 року, число українців, які досягли віку в 65 років буде складати половину населення нашої країни, то буде ще гірше. Таким чином, демографічна криза не дозволить забезпечити хороші пенсії.

У Мінсоцполітики не уявляють, яким чином наповнювати ПФУ, а пенсіонери, тим часом, вже отримують недостатній розмір виплат: близько 60 відсотків громадян похилого віку мають менше 3 000 гривень на місяць, а ще 1,8 відсотка і того менше - до 2 000 гривень . Лазебная пропонує ці 1,8 відсотка пенсіонерів «перевести за цю ганебну кордон» в 2 000 гривень, і підвищити їм розмір виплат, але цьому заважають проблеми в солідарній системі.

Унікальна пательня-гриль. Антипригарне покриття. Знижка 45%!

Годинник CASIO для активних чоловіків. Лише за 1290 грн.

Теплі чоловічі кофти з капюшоном. Придбай на розпродажі!

Морозостійкі парники з якісного агроволокна. 3й безкоштовно!

Глава Міністерства соціальної політики підкреслила, що солідарна пенсійна система не є системою пенсій, а всього лише «система соціальної допомоги». І в розумінні Марини Лазебний пенсія - «це те, що ти відкладаєш один на старість, а потім витрачаєш, тобто солідарна система - система подачок соціальної допомоги».

Можемо зробити тільки невтішний висновок: розрив між пенсією і заробітною платою буде більше. На даний момент громадяни, як пенсій, отримують 27 відсотків від своєї заробітної плати. Але і цей відсоток буде падати, так як людей, які платять внески, стає все менше.

 

 

 
Коментарі (0)